Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е готова да съживи Истанбулския процес за постигане на мир в Украйна

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи готовността на Турция да съживи " Истанбулския развой " за обезпечаване на мир в Украйна при предпочитание на двете страни в спора, съобщи турската частна телевизия НТВ. Ердоган сподели това на взаимна конференция през днешния ден в Будапеща с унгарския министър-председател.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12229
В изявлението си президентът на Турция засегна тематиката за войната в Украйна, която по думите му е била измежду обсъжданите въпроси в диалозите му през днешния ден.

" По време на диалозите ни обсъдихме настоящи въпроси, изключително връзките сред Турция и Европейски Съюз, събитията в Украйна и Газа. Със удовлетворение чух, че Унгария, която ще поеме ротационното председателство на Европейски Съюз през 2024 година, ще поддържа уверено нашето участие ", уточни турският водач.

Той акцентира нуждата от концентриране върху дипломатическите старания, ориентирани към намиране на решение в Украйна. 

" Готови сме да съживим незавършения " Истанбулски развой " при искане на страните ", сподели още той.

През март т.г. Истанбул беше хазаин на среща на делегации на Русия и Украйна, извършени в отговор на турска дипломатическа самодейност, откакто по-рано същия месец се състоя среща на министрите на външните работи на двете воюващи страни в границите на дипломатически конгрес в Анталия. Турция съобщи тогава, че е подготвена да бъде хазаин и на среща на лидерско равнище като продължение на диалозите и нееднократно е изказвала подготвеност да посредничи сред Русия и Украйна за реализиране на мир.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР