Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган планира скоро да обсъди с Путин увеличаването на доставките на зърно за Африка

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи през днешния ден, че чака скоро да разиска с съветския държавен глава Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През вероятностите за увеличение на доставките на храни за бедните страни в Африка, предадоха турските медии.

Ердоган приказва пред публицисти в самолета на връщане от Индия, където се състоя срещата на върха на Г-20.

Преди известно време бяха доставени 33 млн. тона разнообразни типове зърно. Отново предложихме да помогнем на най-слабо развитите страни в Африка, да увеличим тези размери, уточни Ердоган.

Руският външен министър по време на диалозите в Индия предложи да обсъдим това с съветския президент. Отново ще обсъдя въпроса с президента Путин по телефона. Би било потребно да се усилят размерите с помощи за най-слабо развитите страни в Африка, сподели Ердоган.

Турският президент също по този начин означи, че страната му ще продължи да търси решения за обновяване действието на съглашението за износа на зърно от украински пристанища. 

Западът би трябвало да извърши обещанията, дадени на Русия, уточни Ердоган.

През юли Москва прекрати присъединяване си в " зърнената договорка ", като уточни, че не са спазени обещанията към нея в границите на съглашението, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР