Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган откри най-дългия висящ мост в света


Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва откри през днешния ден огромен провесен мост над турския пролив Дарданели - един от серията огромни инфраструктурни планове, които трансформира в приоритет по време на двадесетгодишното си ръководство, съобщи Ройтерс.

Мостът " Чанаккале 1915 ", свързващ европейския и азиатския бряг, беше издигнат от турски и южнокорейски компании с инвестиция на стойност 2,5 милиарда евро. Той е най-гългият провесен мост в света от позиция на дистанцията сред двете опорни кули.

По време на церемонията по разкриване на моста турският президент съобщи, че сходни планове ще продължат да носят изгоди на страната в продължение на доста години.

Тези планове имат огромно значение за излизането на нашата страна напред в вложенията, работната мощ и износа, акцентира той, представен от Българска телеграфна агенция.

Това е четвъртият мост, свързващ европейския и азиатския бряг на Турция, след другите три, издигнати в Истанбул, и първи над Дарданелите. Опорните му кули са високи 318 метра, а общата дължина на моста е 4,6 километра дружно с виадуктите към него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР