Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да отстъпи по въпроса за членството на Швеция и Финландия в НАТО

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи, че Турция няма да отстъпи по въпроса за присъединението на Швеция и на Финландия към НАТО, откакто двете страни официализираха кандидатурите си в алианса, заяви Българска телеграфна агенция.

" Как да им се доверим? Швеция е разплодник на терористични организации. Ние няма да отстъпим по отношение на участието в НАТО на тези, които ползват наказания против Турция ", повтори Ердоган. Той укори още веднъж двете северни европейски страни, че са прекомерно меки в отношението си съм кюрдските бунтовници от ПКК - партия считана за терористична от Анкара.

Ердоган съобщи, че делегации от Швеция и Финландия не би трябвало да си вършат труда да идват в Анкара, с цел да убеждават Турция да утвърди тяхното участие в НАТО, добавя Ройтерс. Президентът повтори, че Швеция и Финландия подслоняват хора, които, той сподели, са свързани с групи, избрани като терористични, а точно ПКК и почитателите на Фетулах Гюлен, който Анкара набеждава, че е провел опита за прелом през 2016 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР