Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че приетият от Израел

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че приетият от Израел
Коментари Харесай

Ердоган: Духът на Хитлер се вселил в някои израелски администратори

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи през днешния ден, че признатият от Израел закон, съгласно който единствено евреите имат право на самоопределяне в страната, узаконява потисничеството и демонстрира, че Израел е „ фашистка и расистка страна “, съобщи Ройтес.

В тирада пред членове на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Ердоган съобщи, че Израел се е разкрил като „ терористична страна “, откакто е нападнал палестинци с танкове и артилерия и че духът на Адолф Хитлер се е вселил в някои израелски админи.

Приетият през предишния четвъртък закон открива Израел като „ национална страна на еврейския народ “ и приема иврита за единственият формален език на страната.

Малко по-късно израелският министър председател Бенямин Нетаняху разяснява изявлението на Ердоган като съобщи, че под неговото ръководство Турция е направила завой към „ мрачна дикататура “.

„ Ердоган организира кръвопролитие на сирийци и кюрди и вкарва хиляди хора от личния си народ в пандиза. Критиките на този популярен демократ към закона за националната страна са най-големият комплимент, който той би могъл да получи. “, сподели Нетаняху.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР