Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му категорично отхвърля

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му категорично отхвърля
Коментари Харесай

Ердоган: Планът на Тръмп за Близкия изток застрашава стабилността в региона

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че страната му изрично отхвърля проекта на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток, осведоми БНР.

Ердоган насочи обръщение към участниците в конференция в Куала Лумпур, отдадена на обстановката в Ерусалим.

Турският държавен глава счита, че проектът на американския президент за Близкия изток заплашва мира и стабилността в района.

Така нареченият " План на века ", оповестил Ерусалим за столица на Израел, не е нищо друго с изключение на фантазии, които заплашват мира и спокойствието в района.  “Ние няма да позволим тези фантазии да се осъществен ", уточни турският президент.

Ердоган акцентира, че Турция не признава този проект, който значи анексия на палестинските територии и узурпиране на Ерусалим.

Според Ердоган единствено на пръв взор проектът урежда палестинско-израелския спор въз основата на " правилото за две страни ", само че в реалност е ориентиран към легализиране на израелската окупация с поддръжката на Съединени американски щати, акцентира още Ердоган в посланието си към конференцията за Ерусалим.

Ерусалим е " границата на търпението на мюсюлманите ", счита Ердоган. Според турския президент е дълг на мюсюлманските страни е да защитят неприкосновеността на джамията Ал Акса и правата на палестинците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР