Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще каже на американския

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще каже на американския
Коментари Харесай

Ердоган отива при Тръмп със списък с оплаквания

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че ще каже на американския си сътрудник Доналд Тръмп, че Съединени американски щати не са изпълнили съглашението от предишния месец да отстранен сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа от регион около границата с Турция, съобщи Ройтерс.

"Невъзможно е да се каже ", че "терористите " са се изтеглили от линията в Североизточна Сирия, сподели Ердоган, преди да отлети за Вашингтон на посещаване, където на следващия ден той има планувана среща в Белия дом с американския си сътрудник.

Ердоган засегна и възраженията против решението на Анкара да репатрира джихадисти от "Ислямска страна " в личните им страни, даже и в случаите, когато поданството им е отнето.

"Приемали ги, не ги приемали, това нас не ни визира ", съобщи той, представен от турската частна телевизия НТВ.

Турският президент не изключи също опцията Анкара да приключи договарянията си за участие в Европейски Съюз "един ден ".

"ЕС ползва наказания по отношение на нас от 1959 година, постоянно са ни залъгвали с обещания, че ще ни одобряват за член. Само че дадените обещания по този начин и не са спазени. Трябва да знаете, че през днешния ден Турция е страна, която седи с вас на масата за договаряния, само че ние не сме вързани за тази маса. Преговорите един ден може да приключат ", сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР