Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Франция е водена от

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Франция е водена от
Коментари Харесай

Нова престрелка между Турция и Франция, Ердоган нарече Макрон...

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Франция е водена от "неспособен " президент. Ердоган и френският държавен глава Еманюел Макрон се изричат неласкаво един към различен от няколко месеца, откакто се оказаха на противоположни страни на спорове и в Либия, и при морския спор на Турция с Гърция.

Макрон Ядоса Ердоган предходната седмица, като допусна, че Турция "заслужава нещо друго " поради метода, по който държавното управление подхожда към външните работи.

Следващата седмица Европейският съюз ще разиска санкционирането на Турция за изпращане на нейни военни кораби и кораби за изследване на газ във водите на Източното Средиземноморие, за които Кипър и Гърция имат искания.

Ердоган съобщи на виртуална среща на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването, че логиката на Макрон, обвиняващ Турция за районни проблеми, не работи.

"Ако Турция се отдръпна от Сирия, би ли постигнала Сирия мир? ", попита той, до момента в който правеше обзор на листата със закъсали страни, в които Турция и Франция поддържат противоположните страни.

"Ако Турция се откаже от всичко, Франция би ли се отървала от хаоса, предизвикан от неспособния и упорит човек, който оглавява Франция, и ще одобри ли политика, учредена на здравия разсъдък? "

Враждебността сред двамата президенти се натрупва от времето, когато Макрон предизвести през ноември, че неналичието на отговор на НАТО към турска интервенция в Северна Сирия демонстрира, че алиансът се намира в положение на "мозъчна гибел ".

Турция поддържа приетото от Организация на обединените нации държавно управление за национално единодушие в Триполи в спора против Халифа Хафтар в Източна Либия.

Франция е подозирана, че предизвиква дейностите на Хафтар, само че публично това е отричано.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР