Турският президент Реджеп Ердоган заклейми шествие на жени от петък

...
Турският президент Реджеп Ердоган заклейми шествие на жени от петък
Коментари Харесай

Ердоган заклейми шестващи за 8-ми март жени в неуважение към исляма

Турският президент Реджеп Ердоган жигосах шествие на дами от петък вечер в Истанбул, в пренебрежение към исляма , тъй като скандирали по време на ислямския апел за молитва , оповестява " Ройтерс ".

Няколко хиляди дами се събраха в централната част на Истанбул в петък вечер, за да отпразнуват Международния ден на дамите , само че полицията употребява сълзотворен газ с цел да ги разпръсне.

По време на избирателен протест, Ердоган сподели видеозапис , изработен по време на шествието, показвайки, че дамите скандират, до момента в който близката джамия повтаря апела си за молитва .

" Те демонстрираха пренебрежение към Азан (б.р. апел за молитва) с лозунги и освиркване ", разяснява Ердоган на своя протест.

Жените , които участваха в шествието, обясниха в Туитър, че техните викания и освиркване са част от демонстрацията и не са ориентирани към апела за молитва , която стартира по време на митинга им.

Турската полиция постоянно предотвратява митинги в центъра на Истанбул и на други места. Анкара стегна рестриктивните мерки след налагането на изключително състояние след опит за прелом през 2016 година Извънредното състояние бе анулирано през юли предходната година.

Митингът на Ердоган е за локалните избори на 31 март за кметове и общински препоръки .
 Турската полиция пусна сълзотворен газ против шествие на дами
Турската полиция пусна сълзотворен газ против шествие на дами

Призиви против насилието над жени…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР