Турският президент Реджеп Ердоган в понеделник назначи своя говорител Ибрахим

...
Турският президент Реджеп Ердоган в понеделник назначи своя говорител Ибрахим
Коментари Харесай

Говорителят на Ердоган оглавява разузнаването в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган в понеделник назначи своя представител Ибрахим Калън за началник на Националната разследваща организация, оповестява „ Ройтерс “. Калън е дълготраен поддръжник на Ердоган и е бил представител на президентството и е външнополитически консултант на президента от 2014 година

Роденият през 1971 година в Истанбул Калун приключва бакалавърското си обучение в Истанбулския университет, в катедрата по история през 1992 година Завършва магистърска степен по ислямска мисъл и философия в Малайзия. Той получава докторска степен по филантропични науки и сравнителна философия от университета „ Джордж Вашингтон “ през 2002 година с дисертацията си, озаглавена „ Теорията на познанието на Мола Садр и опцията за антисубективистка епистемология “.

Водил е университетски изследвания в Центъра за ислямски проучвания на Турската религиозна фондация.

Ибрахим Калън поема управлението на няколко дипломатически задачи през последните години, оформяйки външната политика на Турция.

Припомняме, че Хакан Фидан, който беше началник на турското разузнаване от 2010 година, беше назначен за външен министър в събота.

Ердоган разгласи чисто новия си кабинет след преизбирането му на балотажа на 28 май. Единствено двама министри резервираха местата си.

Кабинетът ще организира първото си съвещание във вторник.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР