Турският президент Реджеп Ердоган пристигна на историческа визита в Гърция,

...
Турският президент Реджеп Ердоган пристигна на историческа визита в Гърция,
Коментари Харесай

Ердоган на историческо посещение в Гърция

Турският президент Реджеп Ердоган дойде на историческа аудиенция в Гърция, заяви ABC.

Ердоган беше посрещнат от почетна армия на летището в Атина. Той отдаде респект пред паметника на Незнайния войник, след което отиде на среща с гръцкия министър председател Алексис Ципрас.

„ Гърция постоянно ще поддържа една демократична и устремена към Европа Турция. Ние имаме вяра, че Европейски Съюз би трябвало да е явен и съответен в позициите си по отношение на Анкара. Тази страната има огромен роля в преодоляването на бежанската рецесия. Тя би трябвало да откри своя европейски път. Това е значимо за нас. Ние би трябвало да имаме добър разговор по значимите въпроси “, съобщи Ципрас.

Преди визитата си Ердоган съобщи, че има потребност съглашението от Лозана от 1982 година да бъде променено. То урежда граничното състояние сред Гърция и Турция.

„ Всяко едно съглашение би трябвало да бъде променяно и подобрявано с времето. Това усъвършенстване ще е в изгода и на двете страни “, съобщи Ердоган.

Говорителят на гръцкото държавно управление разгласи, че това изказване е провокирало съществени терзания и въпросителни.

Очаква се договарянето на нови съглашения сред Турция и Гърция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР