Турският президент Реджеп Ердоган поиска от главния изпълнителен директор на

...
Турският президент Реджеп Ердоган поиска от главния изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Ердоган иска от Мъск да построи завод на Тесла в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган изиска от основния изпълнителен шеф на " Тесла " (Tesla) Илон Мъск да построи фабрика на компанията за електрически коли в Турция, заяви дирекцията по връзките на Турция, съобщи Ройтерс.

Цитират се и думите на Мъск, че доста турски снабдители към този момент работят с Tesla и че Турция е измежду най-важните претенденти за идващото дружество на американската компания.

Ердоган и Мъск разговаряха по време на среща в " Турската къща ", небостъргач покрай постройката на Организация на обединените нации в Ню Йорк, заяви Анадолската организация.

Турският президент е в Съединени американски щати, с цел да участва на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Ердоган също по този начин р сподели по време на срещата, че Турция е отворена за съдействие в региона на изкуствения разсъдък и " Старлинк " (Starlink), компанията за сателитен интернет на SpaceX на Мъск, заяви още дирекцията по връзките.

Дирекцията цитира Мъск, че SpaceX желае да работи с турските управляващи, с цел да получи нужния лиценз за предложение на сателитни услуги Starlink в Турция.

Освен това се показва, че Ердоган е поканил Мъск да участва на турския аерокосмически и софтуерен фестивал Teknofest в Измир в края на септември и се цитира, че Мъск е споделил, че на драго сърце би участвал.

Мъск също по този начин ще се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Калифорния в понеделник. Мъск разгласява в обществената медийна платформа X, че диалозите им ще се концентрират върху технологията за изкуствен интелект.

През август Tesla изрази интерес и към построяването на фабрика в Индия, която да създава на ниска цена електромобил, припомня Ройтерс. В момента Tesla има шест заводи и строи седма в Мексико в северния щат Нуево Леон, като част от напъните на автомобилния производител да разшири световното си наличие. През май Мъск сподели, че Tesla евентуално ще избере място за нова фабрика до края на тази година.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР