Турският президент Реджеп Ердоган обясни на пресконференция предавана от Анадолу,

...
Турският президент Реджеп Ердоган обясни на пресконференция предавана от Анадолу,
Коментари Харесай

Ердоган: Член сме на НАТО, Алиансът има чл.5, Турция няма проблем с Русия в Кобани

Турският президент Реджеп Ердоган изясни на конференция излъчена от " Анадолу ", че Турция няма проблем с Русия в Кобани . Той алармира за скорошно нахлуване над сирийските-кюрди в град Манбиж, където ще влязат същинските притежатели.

Турция се гордее с връзките си с тюркоезичните страни , съобщи турският президент преди визитата си в Азербайджан. Отношенията сред тюркоязичните страни ще продължат да се развиват, акцентира Ердоган.

Досега нямаме проблеми с Русия, която е с позитивното отношение за Кобане . Що се отнася до Манбиж, ние сме в развой на осъществяване, както взехме решение, изяснява той. Когато Мунбиж е евакуиран, същинските притежатели ще влязат , разяснява Ердоган.

Относно изказванието, че задграничната преса манипулира интервенцията , Ердоган направи следната оценка: " Това постоянно е тяхната тактиката. Те към момента употребяват същата тактичност ".
 Кюрдите се споразумяха с Дамаск за общи дейности против турското нахлуване
Кюрдите се споразумяха с Дамаск за общи дейности против турското нахлуване

Асад насочи армията си към границата с Турция…

" Повече от 600 пъти е стреляно с минохвъргачки по нашата земя ... Не е допустимо да се прикрият обстоятелствата. Имаме мъченици. В резултат на тези минохвъргачен огън, ранените са евакуирано от домовете си... Нашите хора виждат истината. Опитваме се да им кажем посредством медиите. Те ще мамят, а ние ще продължим да споделяме истината ", добавя той.

" Вчера се срещнах с Меркел ", изясни той и добави, че е разговарял и с Джонсън , само че схваща, че " те не знаят доста обстоятелства и са под натиска на дезинформацията . Ние продължаваме договарянията както със Съединени американски щати, по този начин и с Русия . Броят на терористите, които към този момент са унищожени, доближи 550 ``, разяснява Ердоган.

" Член сме на НАТО, НАТО има чл.5 , ние сме под офанзивата на терористична организация, кой би трябвало да бъде с нас... Така че с кого сте ? Ще бъдете ли с нас или ще бъдете с тези терористи ? ", пита турският президент.

" Генералният секретар на НАТО, знаете ли, пристигна на посещаване, срещнахме се с него. Той направи доста положителни изказвания, позицията му беше доста, доста друга . Но позицията на някои страни е друга ", добавя той.

" Ние сме страната, против нас има терористична организация, тъй че няма война с терористичната организация, има битка. "
 Турция чака взаимност от НАТО в Сирия, купили С-400, да не чакат постоянно НАТО
Турция чака взаимност от НАТО в Сирия, купили С-400, да не чакат постоянно НАТО

Столтенберг хвали Турция за бежанците, обезпокоен е да не избягат пленени джихадисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР