Турският президент Реджеп Ердоган и италианският премиер Джузепе Конте призоваха

...
Турският президент Реджеп Ердоган и италианският премиер Джузепе Конте призоваха
Коментари Харесай

Анкара и Рим искат постоянно прекратяване на огъня в Либия

Турският президент Реджеп Ердоган и италианският министър председател Джузепе Конте приканиха за непрекъснато преустановяване на огъня в Либия след среща в Анкара в понеделник, съобщи AFP.
" Ние поставяме старания прекратяването на огъня да бъде непрекъснато ", сподели Ердоган на телевизионна конференция ден след установяването на нежно помирение.
" Обсъдихме незабавната нужда от преустановяване на ескалацията на терен, с цел да се подсигурява трайно преустановяване на огъня ", сподели Конте.
" Примирието може да се окаже несигурна мярка, в случай че не бъде включено в по-големи групови старания на интернационалната общественост, ориентирани към гарантиране на единството, стабилността, суверенитета на Либия ", добави той.
Ердоган и Конте се срещнаха, до момента в който ръководителите на враждуващите в Либия сили се събраха в Русия, където се очакваше да подпишат съглашение преди интернационална среща на върха, която би трябвало да се организира по-късно този месец в Берлин.
Ердоган сподели, че се надява силите на Организацията на обединените народи да оказват помощ за налагането на примирието.
" В момента диалозите не престават в Москва ", сподели той. „ От известно време имам информация от приятелите си, че диалозите не престават в позитивна посока.
" Смятам, че ще бъде верен ход, в случай че на Организация на обединените нации бъде сложена за задача като наблюдаващ да поддържа уверено мирния развой. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР