Турският президент Реджеб Ердоган заяви, че резолюцията на Европейския парламент

...
Турският президент Реджеб Ердоган заяви, че резолюцията на Европейския парламент
Коментари Харесай

Ердоган: Ако Турция отвори границите, Европа ще катастрофира

Турският президент Реджеб Ердоган съобщи, че резолюцията на Европейския парламент за интервенцията „ Маслинова клонка “ не значи нищо за Анкара и предизвести, че в случай че Турция отвори границите си за бежанците, Европа ще се сблъска с тежък проблем.

В речта си пред партийната конференция в Ерзерум Ердоган напомни, че през последните 7 година в страната са пристигнали 3,5 млн. сирийски бежанци.

„ Откога Европарламентът стартира да поучава Анкара? По-добре оставете за себе си вашите рекомендации и апели. Европейците ни се молеха да предотвратим бежанския поток и ние проявихме човещина, само че те не схванаха това. Резолюцията на Европарламента за военната интервенция в Сирия не значи нищо за Турция “, сподели той.

Президентът и водач на ръководещата Партия на справедливостта и развиването означи, че терористични организация се пробват да раздерат Турция на части. „ Ние прелестно знаем за проектите на ПКК и нейните разклонения. Анкара ще пресече всяко деяние в тази посока по този начин, както унищожи проектите на терористичната организация на Фетхуллах Гюлен. Ние се смалявахме доста, от 18 милиона кв. километра се свихме до 780 000 кв. километра и даже това е бодил в очите им, по този начин е за безсъвестните от ПКК “, акцентира турският водач. Той разяснява хода на интервенцията „ Маслинова клонка “ в Северозападна Сирия и заяви, че 3/4 от територията на Африн е към този момент изцяло прочистена от терористите.

Ердоган уточни, че казусът ще бъде решен скоро, защото от Африн идват хубави вести, интервенцията е към своя край и остава напълно малко до финала й. Той насочи остри нападки към Съединени американски щати поради политиката им в Сирия и съобщи, че в случай че Вашингтон фактически желае да си сътрудничи с Анкара в битката с тероризма, първо би трябвало да изведе терористите от регионите на източния бряг на река Ефрат. И през днешния ден Ердоган повтори, че Съединени американски щати безплатно са доставили на сирийските терористи най-съвременното въоръжение – с 5 000 тежкотоварни камиони и с 2 000 самолета.

„ Връх в неналичието на морал е това, че Америка отхвърля да продава оръжия на своя съдружник, а доставя гратис на терористите. Американската страна отхвърли да продава оръжия на Турция и се аргументира с решението на Конгреса. С какво друго могат да бъдат обяснени дейностите на Вашингтон в Сирия, в случай че не с неналичието на добродетелност “, запита президентът. Той сложи изискване на Съединени американски щати неотложно да изтеглят частите от Манбидж и да не пречат на Турция да продължи военната си интервенция и в този регион. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР