Турският президент и лидер на управляващата ПСР Реджеп Ердоган посочи,

...
Турският президент и лидер на управляващата ПСР Реджеп Ердоган посочи,
Коментари Харесай

Ердоган: Сорос плаща на опозицията в Турция

Турският президент и водач на ръководещата ПСР Реджеп Ердоган уточни, че платените соросоиди в страната са доста и те са в опозицията, само че са обречени на неуспех, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Ердоган направи това разобличаване пред съвещанието на районните водачи на партийните структури в Анкара и акцентира, че турските соросоиди са финансирани както от локални кръгове, по този начин и от чужбина.

„ Ние знаем кои са те и от кои източници се хранят. Те са взаимно преплетени и в този момент концентрираха всичките си очаквания в изборите на 24 юни. Не забравяйте, те са доста и с всички сили се стремят към ръководството на Турция, мобилизирани са освен в офанзива против личността ми и към Партията на справедливостта и развиването, задачата им е да разделят и опълчват обществото. Аз заявявам тук, че по волята на Аллах те още веднъж ще се провалят. Каквито и заприказва да възнамеряват, моят Господ стои над техните игри “, уточни Ердоган.

Той прозря дългата ръка на Сорос в събитията от последните 5 години и акцентира, че стремежът на соросоидите да задълбочат линиите на обществените проблеми е претърпял крах. Същите употребили като инструмент за задачите си сепаратистки терористични организации, с предателите от придвижването ФЕТО на Фетхуллах Гюлен поискали да завземат Турция с цената на кръвта на почтените жители и отново се провалили. Освен това същите пробвали да обкръжат страната с терористичен кулоар по южната граница, само че властта с всичките си дейности е изкоренила тези им проекти, както и другите за периодическите удари по турската стопанска система.

„ Ако някой желае да види настоящ деспот, той е оня, който принуди 15 свои депутати да изоставен партията и парламентарната си група, и да преминат в друга. Тези 15 души ти ли ги избра, че ги отстраняваш и ги пращаш другаде? Това единствено един деспот може да го измисли “, уточни Ердоган, без да посочва съответно име. Той сподели това във връзка решението на Народно-републиканската партия /НРП/ да поддържа новата „ Добра партия “ да образува своя група в Народното събрание и да може да взе участие в предварителните избори, и явно засяга Кемал Кълъчдароглу. Държавният глава акцентира, че основната опозиционна НРП няма какво да каже на нацията и иронизира водача й, че към момента търси партийния претендент за президент, като го прикани персонално да се кандидатира.

„ Няма по какъв начин народът да ви одобри на съществено и да ви поддържа, откакто вършиме политика не с цел да служите на Турция, а само, с цел да пресечете пътя на един човек. Човекът, който е отпред на опозицията, дефинира президента по собствен метод. Не можете да намерите подобен, тъй като нямате по-добър и евентуално ще се спрете на някого, който няма нито планове, нито визия “, разяснява Ердоган от трибуната на форума.

От опозицията обаче припомниха отстранените под напън и със заповеди на Ердоган кметове на огромни общини и водачи на районни структури на ПСР. Така постовете си напуснаха кметовете на Истанбул, Анкара, Бурса, Балъкесир, Есенюрт, а партийни водачи бяха изгонени поради настояването на президента амортизираните фигури да бъдат сменени с младежи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР