Турският президент Ердоган се среща днес с германския канцлер Олаф

...
Турският президент Ердоган се среща днес с германския канцлер Олаф
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган се среща в Берлин с германския канцлер Олаф Шолц

Турският президент Ердоган се среща през днешния ден с немския канцлер Олаф Шолц и федералния президент Франк-Валтер Щайнмайер в Берлин.

 

Визитата му бе остро подложена на критика, откакто Ердоган поддържа дейностите на " Хамас " и назова Израел терористична страна.

 

На огромен протест в Истанбул преди няколко дни турският президент попита:

" Защо Нетаняху е терорист? Той трансформира " Хамас " в терорист ". 

Тези думи вършат диалозите през днешния ден в Берлин сложни.

Германия разгласи сигурността на Израел като определяща и за съществуването на немската страна.

 

" Ние ще приказваме за нещата, които би трябвало да бъдат разисквани, както постоянно вършим. Също по този начин и за другите гледни точки би трябвало да има изясненост ", съобщи канцлерът Шолц преди срещата си с Ердоган.

 

На апелите на еврейски организации визитата на турския президент да бъде анулирано, министърът на земеделието Джем Йоздемир съобщи: 

" Животът не е плантация за понита. Това значи също, че би трябвало да се срещаш с хора, които имат от време на време неуместни визии. “

 

" Ако просто спрем да беседваме с тези, с които не сме съгласни за полезностите си, ще имаме относително огромен брой почивни дни ", поддържа го и представител на държавното управление.

 

Турция играе значима роля в договарянията за освобождението на заложниците в Газа.

Освен това тя е съществена възпираща мощ за противозаконната имиграция. Това са главните тематики, които ще бъдат разисквани през днешния ден. За да не се стига до скандални изявления обаче, не е планувана среща с публицисти или с турската общественост. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР