Турският премиер Бинали Йълдъръм разкритикува някои чуждестранни наблюдатели ден преди

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм разкритикува някои чуждестранни наблюдатели ден преди
Коментари Харесай

Турският премиер разкритикува наблюдателите

Турският министър председател Бинали Йълдъръм разкритикува някои задгранични наблюдаващи ден преди предварителните президентски и парламентарни избори в Турция, съобщи Анадолската организация.

„ Някои от тях се държат по този начин, като че ли са представители на радикални политически структури “, съобщи министър-председателят. Той акцентира, че управляващите са взели всички нужни ограничения за провеждането на изборите и обезпечаване на сигурността.

Бинали Йълдъръм атакува опозиционния водач Кемал Кълъчдароглу, който повдигна въпроса за сигурността. „ Нашето държавно управление от няколко месеца взима ограничения, с цел да обезпечи сигурни и мирни избори “, уточни министър председателят.

Турският министър-председател уточни, че непознати наблюдаващи се „ месят “ в изборите в страната, което не е вярно. Той уточни, че никой няма право да хвърля сянка върху вота в Турция и това би било огромна неправда по отношение на турския народ.

Международната общественост се съмнява в честността на изборите в Турция, тъй като в страна продължава да има оповестено изключително състояние, даващо повече пълномощия на силите на реда. Такова бе оповестено след опита за боен пуч през 2016 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР