Турският премиер Бинали Йълдъръм призова САЩ да се заемат с

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм призова САЩ да се заемат с
Коментари Харесай

Йълдъръм: Ако САЩ искат да се научат на честни избори, да дойдат в Турция


Турският министър председател Бинали Йълдъръм прикани Съединени американски щати да се заемат с вътрешните си проблеми, вместо да показват подозрения по отношение на метода, по който ще се проведат идните ранни президентски и парламентарни избори в Турция.

„ Първо, Съединените щати би трябвало да се занимават с вътрешните си каузи. До момента те към момента не са завършили със свадите към личните си президентски избори. И в случай че желаят да видят по какъв начин се организира гласуването, дано дойдат в Турция и да видят какъв брой транспарантни са изборите у нас “, сподели той.

Тази негова реакция беше на оценката, дадена от говорителка на Държавния департамент, която преди този момент изрази подозрения, че Анкара може да организира почтени избори в изключително състояние.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насрочи изключителни парламентарни и президентски избори на 24 юни.

Турският парламент одобри решение за удължение на изключителното състояние в страната за още три месеца, което беше въведено след опита за прелом през юли 2016 година Опозиция е недоволна от обстоятелството, че изборите ще бъдат проведени в изключителни обстановки и ще изискват нейното унищожаване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР