Турският посланик в България Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари на България

...
Турският посланик в България Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари на България
Коментари Харесай

Н.Пр. Айлин Секизкьок: Турция преживява невиждано бедствие. Имаме нужда от подкрепата на международната об...

Турският дипломат в България Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари на България и хората за откровената поддръжка след бедствието. Секизкьок сподели, че президентът Радев ѝ се е обадил в 6ч. сутринта. Той я е уверил, че странатя се е мобилизара. Турският дипломат в България сподели, че страната ни е първата страна след Азербайджан, която се задейства и оказва помощ на Турция. За страната са изпратени военни самолети, мобилизирани са доброволци от Червения кръст, също и избавителни екипи. В турското посолство е получена получена информация, че се провеждат доброволчески акции. Н.Пр. Айлин Секизкьок сподели: „ Горда съм, че съм дипломат в България – страна, която толкоз доста обича Турция. “

 

Н.Пр. Айлин Секизкьок уточни: " Имаме потребност от екипи „ фърст респондър “. Издирвателни, избавителни също. От България ни осигуриха. Близо от 40 страни започнаха да идват такива екипи. " Тя уточни, че са нужни медицински материали: " Индивидуалната помощ може да попречи на огромната организация. Имаме потребност от огромна институционална координирана поддръжка. "

 

Турският дипломат уточни, че продължава разчистването на отломките: " Окуражени сме, макар, че беше сложна нощ. Надяваме се, че ще намерим още оживели. Посланикът на България в Турция в региона е на бедствието. Много са мощни вторичните земетресения, които до момента са над 200 с магнитут 5.5 по Скалата на Рихтер. Турция и нашата област са земетръсни. Има разломни линии от Север. Трябва да живеем с действителността на земетресенията. Има срутени лечебни заведения. Изградена е огромна полева болница. Други страни също се включиха в построяването и изпращането на помощ. В момента нямаме потребност от лекари. "

 

Н.Пр. Айлин Секизкьок съобщи, че през 1990 година се " срещнахме с действителността на земетресението. Най-важно е построяването на устойчиви здания. Директивите, законите и разпоредбите не се ползват на 100% или не оправи задоволително изследване на почвата. Случаят се проверява и от страната. Искам да предупредя българите – не земетресението, а постройката убива. Магнитутът е задоволително огромен – пътищата в Турция са пречупени на две. "

 

Н.Пр. Айлин Секизкьок добави: " Турската нация в тези географски ширини се среща с огромни бедствия. Ние сме устойчива нация. Бързо съумяваме да се съвземем. Ние сме мощни.. Имам цялостно доверие, че ще се съвземем със скорост, която ще учуди всички, ще възстановим градовете си. Най-важното ни предпочитание е да сме единни. Всички са жители на република Турция и всички са част от нас. Няма вреди по тръбопроводите. Като защитна мярка е спряно електроподаването. Енергийния министър инспектира на място и ще бъде възтановено подаването на електричество. Има усложнение с интернет връзки, само че в най-скоро време ще бъде преодоляно. Водата е значима потребност. Във връзка със земетресението тя е прекратена. Може да има разбъркване на чиста и мръсна вода. Не се предлага да се употребява водата от чешмите. Изпатена е питейна вода. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР