Турският орган за защита на данните глоби WhatsApp с близо

...
Турският орган за защита на данните глоби WhatsApp с близо
Коментари Харесай

Турция глоби WhatsApp със 197 000 евро

Турският орган за отбрана на данните санкции WhatsApp с близо 200 000 евро за нарушение на разпоредбите за дискретност. Притежаваната от Фейсбук платформа за известия " не е показала ясно “ по какъв начин ще обработва данните на своите консуматори и с каква цел, оповестява Евронюз.

WhatsApp би трябвало да предприеме " нужните ограничения, с цел да избегне обработването на персонални данни в несъгласие със закона ", заяви турският орган за отбрана на персоналните данни (KVKK). KVKK разгласи, че е глобила WhatsApp със 1 950 000 турски лири (197 000 евро) и подреди на приложението да приведе политиката си за дискретност в сходство с турските закони.

Санкцията идва единствено ден откакто WhatsApp беше санкциониран с рекордните 225 милиона евро от ирландския наблюдаващ за дискретност на данните за нарушение на строгите разпореждания на Европейски Съюз.

Фейсбук също бе санкциониран от съветските управляващи за това, че не съхранява данните на потребителите на WhatsApp на местни сървъри.

WhatsApp беше подложен на огън през януари, откакто помоли потребителите си да разрешат на приложението да споделя повече данни с Фейсбук.

Турските управляващи обявиха, че са глобили WhatsApp, защото към този момент не предлага на потребителите " свободна воля “.

През януари турските управляващи приканиха жителите да употребяват локалното приложение за известия BiP, създадено от мобилния телефонен оператор Turkcell, вместо WhatsApp. Няколко турски институции оповестиха, че са почнали да употребяват BiP за връзка с публицисти. Съперничещите приложения за известия Signal и Telegram също означиха ненадейно повишаване на търсенето в Турция.

Ръководителят на Турската работа за цифрова промяна съобщи, че задграничните приложения съставляват съществени опасности за сигурността на Анкара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР