Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа посочи, че е възможно

...
Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа посочи, че е възможно
Коментари Харесай

В Турция досега не са открити положителни случаи на коронавирус

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа уточни, че е допустимо в Турция да се появят случаи на заболяване от ковид /Ковид-19/.

По думите му вследствие на ограниченията, които са били подхванати от здравните органи на страната, досега Турция е съумяла да се оправи сполучливо с заплахата от ковид и в страната няма регистриран случай на заболяване.

Tурчин във Франция умря от ковид

Изследвани са били над две хиляди съмнителни случаи. През последните пет дни са изследвани 1300 съмнителни случаи, само че нито един положителен не е открит измежду тях, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Възможно е обаче заради независещи от нас аргументи да не можем отсега нататък да се оправяме сполучливо с епидемията. Сигурно ще се появят фактори, които няма да можем да сложим под надзор. Възможно е и в нашата страна да се появят случаи на болни от ковид. Вероятността е това да стане от идващи от чужбина хора у нас или от завръщащи се от чужбина наши жители ", сподели турският здравен министър.

Тази вечер се чака да бъдат изписани от болничното заведение, в която бяха сложени под карантина преди 14 дни пасажерите, които дойдоха със аероплан от Техеран.

"За момента няма съображение за суматоха измежду нашите съграждани. Искам да подчертая, че държавните органи за битка против ковид и особено здравното министерство започнаха и ползват такива строги ограничения, каквито нито една друга страна не е прилагала. В Европа не бяха подхванати в точния момент нужните ограничения, заради което коронавирусът там се популяризира по-бързо. Европа не прекъсна връзките с Китай. Италия не прекъсна връзките си с нито една европейска страна. Ако Турция не беше затворила границите с Иран и не беше подхванала такива съществени ограничения, несъмнено щеше да има болести в редица наши окръзи. Видяхме,че в Иран с течение на времето епидемията закупи трагични размери ", уточни той.

Турският здравен министър прикани жителите да не изпадат в суматоха, само че в това време да се осъзнае отговорността, която носят държавните институции, както и самите жители.

"Проблемът е световен, само че битката против него е народен въпрос, заради което страната ни може да се пребори взаимно с нашите жители. Искам да подчертая, че рисковете са съответни, а разпоредбите, които би трябвало да се съблюдават, са наложителни за всяка една страна и нейните жители. "

Капалъчаршъ в Истанбул - жертва на ковид

Подчертавайки, че 14-те дни съблюдаване на карантина са наложителни при всеки подозрителен случай, министър Коджа съобщи:

"Много е значимо идващите от чужбина да съблюдават изискването за 14-те дни карантина. Нека да си останат в къщи през тези 14 дни. Да проветряват постоянно жилището си. Да поддържат връзка с колкото може по-малко хора и да употребяват маски. Изключително значимо е да се пазят възрастните и хората с хронични болести. Гражданите над 50 и над 60 години да заобикалят да излизат на открито. Често да си мият ръцете със сапун. Непременно да потърсят лекарска помощ при най-малкия признак. "

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР