Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че съвместната

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че съвместната
Коментари Харесай

Чавушоглу: Съвместната работа със САЩ в Сирия не е алтернатива на усилията с Русия

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че взаимната работа на Турция със Съединени американски щати в Сирия не е опция на напъните, които страната води дружно с Русия, съобщи Ройтерс.

Турският първи посланик приказва за утвърдената през вчерашния ден от Анкара и Вашингтон пътна карта за стабилизиране на сирийския град Манбидж, създадена от турско-американска работна група.

Чавушоглу уточни, че взаимната работа със Съединени американски щати по пътната карта ще стартира след 10 дни. По думите му тази пътна карта би трябвало да бъде приложена и на други места с изключение на Манбидж като Ракка и Кобане.

В рамките на контрактувания проект раздадените на кюрдските бойци оръжия ще бъдат събрани, посочи той.

Чавушоглу уточни, че Съединени американски щати не са обещавали да признаят Силите за отбрана на народа (СЗН) за терористична организация, както ги преглежда Анкара.

След като Манбидж бъде изоставен от кюрдските формирования от Силите за отбрана на народа, в града ще се завърне локалното население, съобщи още министърът на външните работи на Турция на конференция, която бе излъчена от телевизионния канал " Хабер тюрк ", заяви ТАСС.

Вчера Чавушоглу беседва във Вашингтон с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо. По време на диалога двете страни утвърдиха пътна карта за изтеглянето на кюрдските формирования от Манбидж./24hasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР