Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призна усилията на

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призна усилията на
Коментари Харесай

Турският външен министър призна усилията на Швеция и Финландия да изпълнят турските искания за НАТО, но заяви, че е нужно още

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призна напъните на Швеция и Финландия да изпълнят турските претенции по отношение на присъединението им към НАТО, само че добави, че страната му е нуждае от повече, с цел да бъде уверена, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Чавушоглу приказва пред кореспонденти в Букурещ, където се организира среща на външните министри от НАТО.

" Вчера организирахме тристранна среща с министрите на външните работи на Швеция и Финландия преди срещата на НАТО. Направихме оценка на стъпките, подхванати в границите на тристранното съглашение ", сподели турският министър.

Той добави, че Анкара вижда, че новото държавно управление на Швеция е по-искрено в битката с тероризма. По думите му обаче турската страна още веднъж е напомнила на двете скандинавски страни какви упования има.

" Двете страни започнаха някои стъпки за осъществяване на отговорностите си. Ние не подценяваме подхванатите стъпки. Все още обаче няма съответно развиване, изключително по някои въпроси като изгонването на нарушители и замразяването на активи на терористи ", сподели Чавушоглу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР