Турският министър на туризма Мехмет Ерсой изрази надежда, че Турция

...
Турският министър на туризма Мехмет Ерсой изрази надежда, че Турция
Коментари Харесай

Турция се надява на наполовина туристи в сравнение с 2019-а

Турският министър на туризма Мехмет Ерсой изрази вяра, че Турция би могла да записва тази година почти половината от миналогодишните туристически визити, предадоха Ройтерс.

Турция е шестата най-голяма туристическа дестинация в международен мащаб и през 2019 година посрещна 45 милиона гости. В момента обаче болшинството от плажовете й са празни, а доста хотели още вземат решение дали въобще да отворят.

По думите на Ерсой доста зависи от договарянията за започване на полетите от Русия, Германия и Англия, също тежко наранени от ковид. Очаква се при започване на идната седмица диалозите да доведат до някои резултати, уточни министърът пред Ройтерс.

Залозите за Турция са високи, като се има поради, че туризмът съставлява към 12 на 100 от стопанската система на страната. Посещенията на задгранични туристи са намалели с две трети през първите пет месеца на годината.

За да убеди чужденците и техните държавни управления, че пътуването е безвредно, Анкара стартира стратегия за "здравословен туризъм ", която планува избрани условия за туристическите обекти, тъй че да бъдат сертифицирани като надеждни против разпространяването на Ковид-19. Над 600 хотела са кандидатствали за удостоверението.

Междувременно в туристическата столица Анталия през уикенда историческият център беше на практика празен, а в хотелите имаше малко на брой туристи, отбелязва организацията.

Такива хотели "не могат да оцелеят само с турски туристи ", съобщи Ерсой в изявлението, взето от организацията в петък. Той дефинира като сериозни идните десетина дни, тъй като "към момента не е ясно по какъв начин ще започва интернационалният трафик ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР