Турският министър на отбраната заяви подкрепата на Турция за правителството

...
Турският министър на отбраната заяви подкрепата на Турция за правителството
Коментари Харесай

Турция: Либия принадлежи на либийците

Турският министър на защитата съобщи поддръжката на Турция за държавното управление в Триполи и акцентира, че неговата страна ще продължи да стои и отсега нататък зад приетата от Организация на обединените нации власт в Либия, съобщи турската частна телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Хулуси Акар е в Триполи дружно с началника на Генералния щаб Яшар Гюлер, с цел да се срещнат на място с подготвителните и консултативни действия в границите на двустранния меморандум за военно съдействие на Анкара с държавното управление на Файез Сарадбж, показва Си Ен Ен-Тюрк.

Акар поздрави личния състав на турските сили за триумфите в задачата им по обучаването, съдействието и консултирането на силите на държавното управление в Триполи и добави, че дейностите ще продължат по същия метод и в бъдеще, с цел да може да се обезпечи трайно помирение в името на единството, целостта, спокойствието и мира на Либия и съществуването на Либия в нейната целокупност.

Турският министър приказва по време на работен обяд в наличието и на министрите на защитата на Катар и Либия.

"Ще продължим да оказваме поддръжка на своите либийски братя, с които Турция има 500-годишно минало, обща просвета и история. Ако Аллах разреши, да имаме триумф ", съобщи още Акар.

"Либия принадлежи на либийците ", акцентира министърът и изрази увереността на турската страна, че ще реализира мечтаните резултати, подкрепяйки либийските братя в справедливата им идея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР