Турският министър на отбраната Нуретин Чанъкли обяви, че страната ще

...
Турският министър на отбраната Нуретин Чанъкли обяви, че страната ще
Коментари Харесай

Турция започва военна операция в Сирия

Турският министър на защитата Нуретин Чанъкли разгласи, че страната ще стартира военна интервенция в региона на град Африн в Северна Сирия, който се намира покрай турската граница.

Говорейки пред турската телевизия " Хабер " Чанъкли означи, че Анкара е решила да предприе тази стъпка, защото не вижда " друга опция " с изключение на започване на военна интервенция против " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди, които турските управляващи преглеждат като терористична формация.

Според турския боен министър Турция " има право на самоотбрана в сходство с интернационалното право " и нейните сили ще се стремят да унищожат всички " коридори на терористите " в Африн.

Вчера турският външен министър предизвести Съединени американски щати да не оказват поддръжка на " Отрядите за национална отбрана ", откакто Вашингтон разгласи, че ще сътвори и образова нова погранична мощ, състоящата се най-вече от милиции на сирийските кюрди.

Той сащо по този начин разгласи интервенции, ориентирани против " Отрядите за национална отбрана " в Африн, както и в Манбидж, на което Сирия отговори, настоявайки, че ще отговори на сходен " акт на експанзия " в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР