Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви днес, че планираното

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви днес, че планираното
Коментари Харесай

Напрежение между Стокхолм и Анкара: Турция отмени посещението на шведския военен министър

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи през днешния ден, че плануваното посещаване на шведския му сътрудник в Анкара е анулирано, откакто шведските управляващи са разрешили провеждането на митинги в Стокхолм, съобщи Ройтерс.

 

" На този стадий визитата на шведския министър на защитата Пол Йонсон в Турция на 27 януари се обезсмисля. Така че ние отменихме визитата ", съобщи Акар.

 

Шведският министър на защитата Йонсон планираше да пътува през идната седмица в Анкара по покана на турския си сътрудник, което се случва в миг, когато скандинавската страна се надява да подтикне Турция да ратифицира  кандидатурата ѝ за присъединение към НАТО.

 

Акар съобщи, че е разискал неналичието на ограничения за митингите в Швеция против Турция с президента Тайип Ердоган и е предал реакцията си на шведския си сътрудник в границите на срещата на Контактната група по въпросите на защитата на Украйна.

 

" Недопустимо е да не се подхващат дейности или да не се реагира на тези (протести). Трябваше да се създадат нужните неща, да бъдат подхванати ограничения ", съобщи Акар съгласно изказване на турското министерство на защитата.

 

Вчера Турция привика шведския дипломат поради разрешението на управляващите за митинг, по време на който ще бъде изгорял свещеният  за мюсюлманите Коран наоколо до турското посолство в Стокхолм.

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР