Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че е в

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че е в
Коментари Харесай

Турция призова за разумно уреждане на инцидента над Черно море

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че е в контакт с американската страна и е за рационално и разумно разрешаване на случая с рухването на американски дрон в Черно море.

" Както знаете, подобен случай се случи през вчерашния ден сред самолети, принадлежащи на Руската федерация, и дрон, принадлежащ на американските Военновъздушни сили. Получихме информация, че се е разрушил дрон. Следим събитието от близко. Имаме и разнообразни контакти. Ние работим интензивно, с цел да разгадаем развиването на този въпрос по рационален и логически метод. Обсъждаме това с нашите американски събеседници. В момента продължаваме тази работа в съдействие с Външно министерство ", сподели министърът, представен от вестник.

Руското министерство на защитата по-рано съобщи, че средствата за ръководство на съветските въздушно-космически сили са записали във вторник сутринта полет на американски дрон MQ-9 покрай Кримския полуостров, който се е движил в нарушаване на границите на региона на краткотраен режим за потребление на въздушното пространство, открит за осъществяване на военна защита. Както прецизираха от ведомството, полетът е осъществен с изключени транспондери. Те прибавиха, че апаратът вследствие на внезапно маневриране е минал в неконтролиран полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхнина. Министерството акцентира, че съветските изтребители не са употребявали бордово оръжие, не са влизали в контакт с дрона и са се завърнали наред на летището въз основата си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР