Турският министър на отбраната Хулуси Акар обвини Гърция в тормоз

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар обвини Гърция в тормоз
Коментари Харесай

Анкара обвини Атина в провокации

Турският министър на защитата Хулуси Акар упрекна Гърция в тормоз над турските сили в Егейско море през миналите дни и дефинира дейностите като „ доста сериозна провокация “.
Акар направи изказването на борда на фрегатата „ Барбарос ” в турска военноморска база и сподели, че „ не може да изясни ” гръцките „ провокации ” и не може даде съответни образци, написа „ Кathimerini ”.
Според Акар, проектите за игнорирането на Турция в Егейско море и Източното Средиземноморие нямат късмет да съумеят, базирайки се на взаимните проекти на Кипър, Египет, Гърция и Израел за употреба на въглеводородни запаси благодарение на западни нефтени и газови компании.
„ Ще създадем всичко, с цел да защитим нашите ползи и нашите права и това не е опасност “, акцентира Акар.
Изявлението беше направено няколко часа, откакто турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че нова вълна от мигранти ще удари Гърция след пандемията на ковид.
Гърция сполучливо предотврати навлизането на талази от мигранти, които се пробваха да преминат от Турция по-рано тази година, подкрепени и подкрепени от турските управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР