Турският милиардер Рахми Коч е с положителен тест за коронавирус,

...
Турският милиардер Рахми Коч е с положителен тест за коронавирус,
Коментари Харесай

К-19 вкара турски милиардер в болница

Турският милиардер Рахми Коч е с позитивен тест за ковид, оповестиха през днешния ден от фамилията.

90-годишният почетен ръководител на най-големия финансов консорциум в страната "Коч Холдинг " беше приет в болница преди два дни, а през вчерашния ден е получил позитивен резултат от направения му Covid-19 тест и сега се подлага на лекуване по общоприетия протокол за ковид, написа " ".

Съобщава се, че положението му е положително.

Коч се лекува в принадлежащата на холдинга "Американ хастанеси ", считана за най-престижна болница в Турция.

Коч ръководи холдинга в продължение на 19 години, преди да съобщи председателството на най-големия си наследник Мустафа Коч през 2003 година Но Мустафа претърпя инфаркт през 2016 година, и на 56-годишна възраст умря. Сега другият му наследник, Омер Коч, пое управлението на холдинга. Третият наследник Али Коч е президент на влиятелният турски футболен отбор Фенербахче.

Списание Forbes пресмята, че чистата стойност на положението на Рахми Коч е към 1,4 милиарда $.

Коч Холдинг е един от най-големите частни финансово-индустриални конгломерати на Турция. Принадлежи на авторитетната фамилия Коч, която е измежду най-богатите турски семейства. Основан е през 1926 година Седалището на компанията е ситуирано в Истанбул.

В компанията работят 73 хиляди чиновници. Основните сфери на активност са: автомобилна индустрия, произвеждане на битова електротехника, хранителни артикули, търговия на дребно, енергетика, финансови услуги, туризъм, строителство и осведомителни технологии.

На фирмите, влизащи в конгломерата Коч Холдинг, се падат към 10% от националното произвеждане (в това число 45% от производството на автомобили), 9% от експорта и 18% от пазарната капитализация на Истанбулската фондова борса; в холдинга влизат 5 от 10-те най-големи турски компании.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР