Турският медиен регулатор RTUK нареди на пет телевизионни мрежи да

...
Турският медиен регулатор RTUK нареди на пет телевизионни мрежи да
Коментари Харесай

Глобиха 5 телевизии в Турция заради отразяването на пожарите

Турският медиен регулатор RTUK подреди на пет телевизионни мрежи да платят санкции поради отразяването на пожарите, за това, че са провокирали "страх и суматоха " в обществото и са обидили държавни чиновници, заяви ДПА, базирайки се на Анадолската организация.

Телевизиите FOX TV, KRT, TELE 1, Halk TV and Haber Turk бяха санкционирани за разпространение на "заблуждаваща " информация за пожарите макар всички предизвестия, съобщи ръководителят на RTUK Ебубекир Шахин в профила си в Туитър. Глобата е наложена след "пренебрежителни, обидни и оскърбителен " мнения в критикуване на държавния отговор на пожарите, съобщи RTUK, представена от Българска телеграфна агенция.

Медийният регулатор предходната седмица заплаши със наказания против малките екрани по отношение на отразяването им онлайн на подиуми от пожари, "които могат да деморализират пожарникарите и локалните поданици ", съгласно члена на RTUK Илхан Ташчъ. Той съобщи пред ДПА по телефона, че му е бил отхвърлен достъп до срещата на Съвета на RTUK за санкциите, акцентирайки, че това било тъй като "разобличил " цензурата.

Турция се бори с най-ужасните съгласно държавното управление пожари в историята през последните две седмици, а президентът Реджеп Тайип Ердоган бе подложен на критика за забавени и несъответстващи ограничения. Ердоган в отговор назова рецензиите "терор с неистини ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР