Турският елитен клуб Анталияспор получи забрана от Световната федерация по

...
Турският елитен клуб Анталияспор получи забрана от Световната федерация по
Коментари Харесай

Дълг от милион евро спря известен турски клуб да прави трансфери

Турският първокласен клуб Анталияспор получи възбрана от Световната федерация по футбол (ФИФА) да прави входящи прехвърляния през идния интервал поради неизплатени суми на свои някогашни футболисти.

Нигерийското крило Пол Мукиару, сега състезател на ФК Копенхаген, и французина Енцо Кривели са осъдили Анталияспор за суми по договорите, които не са си взели, оповестиха съвсем по едно и също време вестник Типсбладет (Дания) и телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Общата сума, която от Анталияспор би трябвало да изплатят на въпросните двама футболисти е 537 745 евро без лихвите, написа още датското издание.

Интересното е, че 22-годишният Мукиару е притеглен в турския клуб още в юношеска възраст от частна академия в родината си Нигерия. От 2019-а година играе в мъжкия тим на турския клуб и до лятото на 2022-а е навъртял 44 мача и 6 гола. Турците се пробвали да му предложат съглашение, опирайки се на обстоятелството, че те са го показали в Европа и са му обезпечили образование, само че фланговият състезател го е отхвърлил и си желае всички пари по контракта. През лятото той мина в датския ФК Копенхагн.

27-годишният френски нападател Кривели игра за клуба от огромния турски курорт през есента на 2021-а година, като не съумя да се разпише нито веднъж. В момента се състезава за швейцарския Сервет (Женева).

От ФИФА са оповестили пред турците, че ембаргото ще бъде вдигнато, в случай че до началото на трансферния интервал тази зима изчистят всички задължения и платят таксите по делата, извоювани от играчите.

Анталияспор през предходната година приключи на 7-о място в шампионата на южната ни съседка, а в този момент след 14 изиграни кръга заема 9-о място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР