Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган призова руската и украинската

...
Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган призова руската и украинската
Коментари Харесай

ЕРДОГАН ПРИЗОВА: Сложете край на тази трагедия

Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган прикани съветската и украинската делегации да " сложат завършек на тази покруса " по време на днешните мирни договаряния в Истанбул.

Те се организират на четири очи в двореца “Долмабахче “ в Истанбул и имат за цел да се опитат да сложат завършек на войната, в която починаха близо 20 000 души и над 10 милиона бяха принудени да изоставен домовете си.

За първи път делегациите на Русия и Украйна, които дойдоха в Турция през вчерашния ден, се срещнаха след няколко кръга диалози, осъществени онлайн.

" Двете страни имат законни опасения, допустимо е да се реализира решение, задоволително за интернационалната общественост ", съобщи Ердоган, представен от Агенция Франс Прес.

" От двете страни зависи дали ще сложат завършек на тази покруса ", посочи той и добави, че " удължаването на спора не е в полза на никого ".

На 10 март Турция беше хазаин на първата среща сред украинския и съветския външен министър след нахлуването в Украйна предишния месец в южния турски град Анталия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР