Турският баскетболист Енес Кантер е в списъка на терористите, издирвани

...
Турският баскетболист Енес Кантер е в списъка на терористите, издирвани
Коментари Харесай

Баскетболист от НБА бе обявен за терорист от турските власти

Турският баскетболист Енес Кантер е в листата на терористите, търсени от турското Министерство на вътрешните работи, съобщи.Правителството предлага премия от 490 000 евро за всеки, който даде информация, която ще помогне за задържането му.

Кантер постоянно е казвал в предишното, че е в спор с президента на Турция Ердоган и неговия режим в страната. Сега той е в листата на търсените терористи, а паспортът му беше иззет през 2017 година Тогава представители на турските управляващи се пробваха да го депортират от Румъния.

Енес Кантер, Снимка: Getty Images

„ Тази обстановка е доста рискова. Преди да предложат пари за ареста ми, ме издирваха турските сътрудници. Сега съвсем всички ще ме търсят поради премията, която беше обещана “, сподели 30-годишният баскетболист.

Кантер счита, че Ердоган води нечовечна политика, като сплашва и тормози хора, които не мислят като него. Бившият футболист Хакан Шукур е в сходна позиция като Кантер. Последният случай се случи неотдавна, когато турският коментатор Алпер Бакирджигли беше уволнен за това, че сподели името и семейството на Шукур в телевизионно предаване по време на Световното състезание в Катар.

„ Не става въпрос единствено за мен, има толкоз доста почтени публицисти, университетски жители, спортисти, деятели и преподаватели, които са в този лист. Сега животът им е в заплаха поради турските управляващи. Надявам се светът да разпознае протичащото се и да се опълчи на Ердоган “, сподели още баскетболистът.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР