Турските военноморски сили са провели успешно изпитание на противокорабния безекипажен

...
Турските военноморски сили са провели успешно изпитание на противокорабния безекипажен
Коментари Харесай

Турските военноморски сили тестваха безекипажен катер камикадзе

Турските военноморски сили са провели сполучливо тестване на противокорабния безекипажен катер камикадзе „ Албатрос “. Това заяви министерството на националната защита на Турция, представено от турските медии.

Катерът камикадзе е създаден от турската военна компания „ Аселсан “.



" Албатрос " бе тестван в региона на средиземноморския град Мерсин. В рамките на тестванията катерът, който може да се движи със относително висока скорост като част от група от осем такива апарата, порази кораб-мишена. Катерът камикадзе е оборудван с муниции, създадени от турската компания " Рокетсан ".

Когато удари 22-метровата цел, той се взриви. Корабът-мишена потъна в границите на няколко минути, показаха от министерството на защитата.

Dünyada bir ilk, İDA-İHA müşterek operasyonu. Bayraktar TB2 hedef gösterdi, Albatros tam isabetle vurdu.

( Times Of Türkiye )

„ Албатрос “ е оборудван с дизелов мотор и е кадърен да работи независимо в продължение на 10 часа на разстояние до 370 км. Той тежи два тона и е с дължина 7,2 метра и ширина 2 метра. Може да развива скорост до към 75 км/ч. Предназначен е за разследващи действия, наблюдаване, бранене на пристанища и поразяване на цели независимо или като част от група.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР