Турските военни отрекоха да са обстрелвали болница в сирийско-кюрдския анклав

...
Турските военни отрекоха да са обстрелвали болница в сирийско-кюрдския анклав
Коментари Харесай

Турция отрича да е обстрелвала болницата в Африн

Турските военни отхвърлиха да са обстрелвали болница в сирийско-кюрдския анклав Африн и обявиха, че известията за това са погрешни, съобщи ДПА.

" Операция " Маслинова клонка " се води по метод, който не нанася вреди на цивилни/невинни и на обкръжаващата ги среда ", съобщи армията в Туитър. Болничен източник съобщи късно нощес за ДПА, че единствената болница в Африн е била подложена на натоварен турски обстрел, че са починали са 16 души, а десетки са били ранени.

Намиращият се във Англия Център за наблюдаване на правата на индивида заяви за две убити бременни дами и сподели, че жертвите на обстрела на болничното заведение и нейните покрайнини към този момент са 43 души. Градът е под блокада от понеделник.

Турция и съюзените с нея сирийски бунтовници започнаха на 20 януари интервенция против кюрдските Сили за отбрана на народа, които Анкара счита за терористична организация, обвързвана със неразрешена на нейна територия кюрдска бунтовническа организация. В други елементи на Сирия кюрдските Сили за отбрана на народа работят като съдружници на Съединени американски щати в битката против " Ислямска страна ".
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР