Турските власти въвеждат временно таван на наемите. „Таванът при наемите

...
Турските власти въвеждат временно таван на наемите. „Таванът при наемите
Коментари Харесай

Въвеждат таван на наемите

Турските управляващи вкарват краткотрайно таван на наемите. „ Таванът при наемите ще се базира на темпа на инфлация и ще бъде краткотрайна мярка “, сподели турския министър на правораздаването Бекир Боздаг и добави, че се изследва практиката в тази област на други страни, които към този момент я ползват.

При установяване на тавана ще се вземе поради растежът на потребителските цени, само че това ще бъде равнище, задоволително и за двете страни – наемодатели и наематели.

Министърът на околната среда, урбанизацията и изменението на климата Мурат Курум подсети, че нарастването на наемите не може да надвишава нарастването на потребителските цени. „ Някои хора обаче подвигат наема на парцела си доста над равнището на инфлация, което в действителност е срещу закона. Наемателите, които са изправени пред сходно нарастване на наема, би трябвало да се извърнат към съда “, споделя той.

Курум напомни неотдавна разкрита скица, при която държавните земи ще се продават на хора за създаване на къщи, изключително в огромни градове като Истанбул, Анкара и Измир. В същото време той отхвърли изказванията, че главният бенефициент на тази скица няма да бъдат елементарните жители, а избрани кръгове. „ Тези земи ще бъдат разпределени единствено на бедните, тези, които нямат дом “, добавя Курум.

Междувременно, в нова разпоредба на Министерството на финансите, оповестена в Държавен вестник, се показва, че доставчиците на услуги, настоящи като медиатори, би трябвало да дават на управляващите подробна информация на месечна база за разгласи в интернет за жилища чартърен или жилища за продажба. Рекламодателите също ще би трябвало да дават на Министерството на финансите подробна информация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР