Турските власти въведоха в събота забрана за нощния риболов в

...
Турските власти въведоха в събота забрана за нощния риболов в
Коментари Харесай

Турция забрани нощния риболов в част от Черно море


Турските управляващи вкараха в събота възбрана за нощния лов на риба в част от Черно море след откриването по-рано през днешния ден на мина в Босфора, заяви ТАСС, представен от БГНЕС.

„ За сигурността на живота и имуществото на нашите риболовци и нашите хора от през днешния ден (26 март 2022 г.) до идващото известие се вкарва възбрана за всички типове лов на риба от залез до изгрев във водите на Черно море сред Богария и Кефкен (турски град на брега на Черно море на 160 км източно от Истанбул – бел ТАСС) “, се споделя известие от Министерството на земеделието и горите на Турция.

По-рано организация Doğan заяви, че обект, наподобяващ мина, бе открит от риболовци. Впоследствие турското министерство на защитата удостовери, че обектът е мина, която е била сполучливо обезвредена. Турският министър на защитата Хулуси Акар е разискал тази тематика с представители на Русия и Украйна. Движението на кораби през Босфора беше прекратено и обновено още веднъж към 14:30 ч. българско време.

На 19 март съветската страна заяви, че мините, конфигурирани от украинските Военноморски сили на подходи към пристанища в Черно море, могат да се понесени от теченията към Босфора и Средиземно море заради разкъсване на котвите им.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР