Турските власти са предоставили на американските служби видеозаписи, които доказват,

...
Турските власти са предоставили на американските служби видеозаписи, които доказват,
Коментари Харесай

Турция представи доказателство, че Саудитска Арабия е убила критичен към саудитския режим журналист

Турските управляващи са дали на американските служби видеозаписи, които потвърждават, че изчезналият саудитски публицист Джамал Хашоги е бил погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, написа вестник The Washington Post, представен от БГНЕС.
Неназован източник е удостоверил за изданието, че на записа " може да бъде чут неговият глас и гласът на различен мъж, говорещ на арабски ". " Чува се по какъв начин го разпитват, изтезават и убиват. Записът разкрива какво се е случило с Джамал, откакто е влезнал ", твърди анонимният източник. Според него записите по безапелационен метод потвърждават съпричастността на Саудитска Арабия към убийството на журналиста, а също и, че сигурно той към този момент не е сред живите.
В текста, оповестен от The Washington Post, се акцентира, че не е ясно дали турските управляващи са дали на американската страна самите записи или единствено са ги показали.
Междувременно американският президент Доналд Тръмп изрази терзание по отношение на ориста на Кашоги, само че сега, в който беше запитан ще спре ли Съединени американски щати доставката на оръжие за Саудитска Арабия, в случай че бъде доказано, че журналистът е погубен от саудитския режим, Тръмп незабавно даде обратно и изясни, че това не може да стане .
Журналистът Джамал Хашоги е някогашен консултант в държавното управление на Саудитска Арабия. Миналата година той емигрира в Съединените щати, с цел да избегне арест. Хашоги намерено подлага на критика някои от политиките на престолонаследника принц Мохамед бин Салман и изключително интервенцията в Йемен. Хашоги за последно е забелязан на 2-ри октомври да влиза в саудитското консулство в Истанбул, с цел да оформи документи, нужни, за подписване на брак със своята турска избраница.
Във вторник, 9 октомври, от посолството на кралството в Съединени американски щати отхвърлиха изказванията за убийството на изчезналия публицист. Рияд даде позволение на турските управляващи да извършат обиск в генералното консулство на страната в Истанбул. Такъв обаче към този момент не е осъществен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР