Турските власти разследват 768 души във връзка с последиците от

...
Турските власти разследват 768 души във връзка с последиците от
Коментари Харесай

Заради разрушенията след трусовете: Турските власти разследват 768 души

Турските управляващи проверяват 768 души по отношение на последствията от смъртоносните трусове в Турция на 6 февруари, които раздрусаха региона на турско-сирийската граница, съобщи ДПА.

Повечето от обвинените са представители на строителни компании, само че измежду тях е и кметът на Нурдагъ, който е измежду най-разрушените градове.
До момента са задържани 237 души, оповестява ДПА.

Земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 удариха югоизточната част на Турция в период от няколко часа на 6 февруари. Трусовете предизвикаха жертви и опустошения и в прилежаща Сирия.

Министърът на вътрешните работи на Турция заяви, че броят на жертвите е повишен на 45 968 души.

Земетресенията оставиха без дом близо два милиона души в Турция.

По данни на турско държавно управление над 200 000 здания са били развалени при трусовете. Около 50 % от тях са строени след 2001 година и би трябвало да дават отговор на по-стриктни строителни стандарти.

В Турция нараства публичният яд против неприятното строителство и широкоразпространената корупция , които се счита, че са съдействали за мащабите на бедствието, отбелязва ДПА. По-строги строителни правила бяха въведени в страната преди 20 години, само че те всеобщо се подценяват. Критици настояват, че следствията за корупция не стигат до същината на казуса. Отбелязва се също, че няма отстранени от служба политически фигури, свързани с пропуски, довели до големия брой смъртни случаи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР