Турските власти по охраната на границите в района на Одрин

...
Турските власти по охраната на границите в района на Одрин
Коментари Харесай

100 000 нелегални мигранти опитали да влязат в Европа през България и Гърция

 Турските управляващи по защитата на границите в региона на Одрин са заловили от началото на тази година до момента над 100 хиляди мигранти при опит да преминат незаконно през границите към България и Гърция.

Охраната на турската граница в Одринския регион е поверена на командването на 54-та механизирана пехотна бригада, наричана " Гранични орли ".

Охранителите на границите са оборудвани с най-новите модели безпилотни самолети, които са локално произвеждане, с термокамери, камери за нощно виждане, механически средства за обхождане на граничния регион, наблюдателни кули, безжични информационни средства, както и особено подготвени кучета за търсене на хора, се показва в официално съобщение. 

През последните дни са били хванати петима мигранти от Афганистан, Сирия и Иран, които били засечени от наблюдателната кула при опит да преминат през река Марица на гръцка територия.

Заловените край границата мигранти минават през процедура за определяне на самоличността в граничната застава, по-късно се прави медицински обзор и посредством преводач на арабски език биват уведомявани, че са арестувани от турските управляващи. Докато траят процедурите, те остават в заставата, като им се дават завивки, храна, хигиенични средства.

След като приключат тези процедури, биват предадени на жандармерийските екипи, които пък от своя страна ги предават на регионалното ръководство по миграция, с цел да бъдат върнати назад.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР