Турските власти обявиха, че подготвят да внесат в Европейския съд

...
Турските власти обявиха, че подготвят да внесат в Европейския съд
Коментари Харесай

Заради мигрантите Турция подготвя иск срещу Гърция

Турските управляващи оповестиха, че приготвят да внесат в Европейския съд за човешките права обвинявания против Гърция. Причината е методът, по който управляващите в Атина се отнасят към мигрантите по границите на балканската страна.
Според Турция Европейският съюз към момента не е показал съответно решение на казуса с хилядите бежанци, които са се струпали по неговите външни граници, предава Reuters, представена от Агенция " Фокус ".
НА ЖИВО: Мигрантският напън по гръцко-турската граница се ускорява
Президентът Реджеп Ердоган по-рано се срещна с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, до момента в който хиляди мигранти, по-рано живеещи в Турция, опитваха да влязат през границата с Гърция на територията на Европейски Съюз, което докара до конфликти с полицията и от двете страни на контролно пропусквателния пункт.
В същото време Европейски Съюз де факто сподели на Турция, че употребява мигрантите за политическо оръжие.
На фона на възходящото напрежение през днешния ден турският президент Ердоган, би трябвало да се срещне с съветския президент Владимир Путин. Срещата Путин - Ердоган: Какво ще стане?
Анкара по-рано пък упрекна гръцките сили на реда, че са простреляли един мигрант и са ранили няколко други, което Атина отхвърли и на собствен ред упрекна турските управляващи, че оказват помощ на бежанците да минават границата незаконно.
Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Союлу съобщи пред CNN Turk, че управляващите се готвят да се извърнат към Европейския съд, поради гръцките дейности против мигрантите. Според него фамилиите на убитите мигранти са дали на Анкара тези пълномощия.
Според него 135 хиляди души към този момент са минали гръцката граница през Одрин в границите на една седмица, като се базира на информация на силите на реда на Турция. Тези числа са доста по-високи от цифрата, посочвано от Гърция и други наблюдаващи.
Турция е част от нарастващия спор в сирийската провинция Идлиб, където по-рано загуби и десетки военнослужещи. Анкара се опасява, че спорът ще докара до нова бежанска вълна и оправда с това решението си да „ отвори “ границите за намиращите се на нейна територия към 3,6 млн. мигранти към Европа, макар постигнатото сред нея и Брюксел съглашение, според което Европейски Съюз ще дава на турската страна средства, с които тя да се оправи с бежанската рецесия. Турция твърди, че Европейски Съюз не е извършил отговорностите си по нея.
Използват ли турски сили сълзотворен газ против гръцката полиция поради мигранти? (ВИДЕО)
 
Турският държавен представител Ибрахим Калън по-рано съобщи, че Шарл Мишел не е отправил „ съответно “ предложение за мигрантската рецесия в договарянията си с Ердоган, само че добави: " Надяваме се някак да формулираме проект скоро и да го получим бързо, тъй че да го използван незабавно, откакто реализираме съглашение ".
Той добави, че не смята решението на Турция да окуражава мигрантите да отидат в Европа като „ политическо изнудване “, както го окачествиха европейските водачи.
" Това е двоен стандарт, Европейски Съюз може да активизира и изпрати стотици милиони евро към Гърция за дни, само че употребява бюрокрацията като опрощение, що се отнася до Турция ", добави Калън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР