Турските власти арестуваха петима души за разпространение на новината, че

...
Турските власти арестуваха петима души за разпространение на новината, че
Коментари Харесай

Турските власти арестуваха петима души за разпространение на новината, че Ердоган е заразен с К19

Турските управляващи арестуваха петима души за разпространяване на новината, че Ердоган е инфектиран с К19. Екипите на отдела за битка с киберпрестъпността към Главната Дирекция по сигурността се намесили, след като засекли в обществените мрежи " провокационни споделяния " във връзка със заразяването на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и брачната половинка му с COVID-19.

Установени са били имената и адресите на общо 31 потребителя на сметки с сходни споделяния. За 8 от тях е било издадено прокурорско решение за задържане.

Засега са задържани петима, демонстрират данните на Отдела за битка с киберпрестъпността, съобщи Българска телеграфна агенция.
Няколко послания били изпратени от сметки, чиито адреси се намират в чужбина.
Не се разгласява наличието на посланията, само че съгласно някои медии съдържали обети и злобни изрази във връзка с президента и брачната половинка му.

Министърът на правораздаването Бекир Боздаг съобщи, че " тези, които проклинат и наскърбяват нашия президент, са лишени от цивилизационни полезности и минимални човешки качества, те са арогантни и невежи ".

Междувременно турският президент Ердоган заяви в персоналния си акаунт в Twitter, че и той и брачната половинка му прекарват с леки признаци болестта и се усещат добре, както и че той самият продължава да работи от вкъщи си.

Преди това Ердоган отново в Туитър заяви, че двамата са инфектирани с разновидността Омикрон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР