Турските сили са разменили огън със сирийските кюрди по границата,

...
Турските сили са разменили огън със сирийските кюрди по границата,
Коментари Харесай

Турски сили са влезли в престрелка с кюрдски военни на сирийската граница

Турските сили са разменили огън със сирийските кюрди по границата, оповестява вестник Hurriyet.
В резултат на обстрела са премахнати четирима членове на подкрепяните от Съединени американски щати „ Отряди за национална самозащита “. Шестима други членове са ранени. Уточнява се, че от югоизточната турска провинция Шанлъурфа са изстреляни ракети по продължение на сирийската граница, които са паднали в региона на Кобани.
Само ден по-рано президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде обещание победа над „ Отрядите за национална самозащита “ и „ Ислямска страна “ в Сирия, като насочи обвинявания към „ властта, която употребява терористични групировки като лост “ в раздраната от война страна, с цел да реализира упоритостите си в района.
ОНЗ управляват територии в Северна и Североизточна Сирия. По-рано тази година турските военни сили поддържаха сирийските опозиционни бойци да си възвърнат контрола върху Африн от ОНЗ по време на двумесечна атака по въздух и земя.
„ Властта, която употребява всички терористични организации безсистемно като лост за реализиране на задачите си в района, в този момент се пробва да възпроизведе тази отвратителна игра ", съобщи Ердоган пред депутатите в Народното събрание.
Той не уточни коя „ власт “ засяга, само че акцентира, че тя се пробва да „ възкреси “ „ Ислямска страна “ в Сирия. Ердпоган разгласи също, че военните на страната са приключили подготовката за интервенция на източния бряг на река Ефрат.
„ Ще смажем терористичните групировки с по-ефективни интервенции ", безапелационен бе Ердоган пред членове на парламентарната група на ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “.
Лидерът на Турция увери, че турската войска ще унищожи всички огнища на тероризъм на изток от Ефрат.
„ Завършихме всички наши подготовки, проекти и стратегии по въпроса “. Същевременно той акцентира, че Турция не може „ да огледа към бъдещето с убеденост, без да позволи сирийския въпрос ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР