Турските разузнавателни служби са заловили важен лидер на Ислямска държава

...
Турските разузнавателни служби са заловили важен лидер на Ислямска държава
Коментари Харесай

Турция заловила лидер на Ислямска държава в Сирия

Турските разследващи служби са заловили значим водач на " Ислямска страна " (ИД) в Северна Сирия, който е бил обвинен в планирането на набези против турските сили за сигурност. Новината е обявена от турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Според информация от турската Национална разследваща организация (МИТ), Абдула ал-Джунди, прочут с кодовото име " Хатаб ал-Мухаджир " и разпознат като водач на локално равнище на ИД, е възнамерявал офанзиви против транспортни средства на турските сили за сигурност в Сирия.

Ал-Джунди е бил хванат жив по време на взаимна интервенция на Разузнавателна служба на Турция и Сирийската национална войска (протурско военно формирование в Северна Сирия - бел. ред.) в границите на интервенция " Ефратски щит ". По време на разпитите си той е признал, че ИД е възнамерявала набези в регионите, обхванати от интервенциите " Ефратски щит " и " Маслинова клонка ", и е дал информация за други членове на организацията, които са били подготвени да извършат офанзиви.

Турция е направила три огромни интервенции в Северна Сирия -,. и, за да " предотврати образуването на терористичен кулоар " по границата си и да сътвори условия за спокойно заселване на локалните поданици.
 Турция удари следена от кюрдите зона в Сирия
Турция удари следена от кюрдите зона в Сирия

Осем души загинаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР