Турските предприятия рискуват да им бъде забранено да извършват валутни

...
Турските предприятия рискуват да им бъде забранено да извършват валутни
Коментари Харесай

Турските банки закриват корпоративни сметки на руски фирми

Турските предприятия рискуват да им бъде неразрешено да правят валутни интервенции, в случай че продължат да търгуват с Русия, заяви осведомителното издание Aydinlik, цитира 19 минути и Българска телеграфна агенция.

По разпореждане на американските управляващи турските банки към този момент не обработват търговски заплащания от Русия, като се изключи тези за храни, а в този момент са изправени пред опасността да им бъде преустановен валутният суап, в случай че не прекратят връзките си с съветските си сътрудници.

В обособен отчет по-рано тази седмица Айдънлик разкри, че американски чиновници са посетили някои турски компании и финансови институции и са заплашили да ги глобяват поради комерсиалните връзки с Русия.

По-рано този месец доста турски банки започнаха да закриват корпоративни сметки на съветски компании и да стягат политиката за физически лица в светлината на опасността от вторични наказания от страна на Съединени американски щати.

Според някои известия в медиите турските финансови институции към този момент са прекъснали връзките си и са прекратили обработката на заплащания с съвсем всички съветски банки, с цел да избегнат риска от наказания.

Възникналите проблеми с заплащанията идват, откакто през декември президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа декрет, допускащ налагането на вторични наказания на задгранични банки, обвинени в поддръжка на Русия.

Американски публични лица нееднократно са изтъквали Турция като евентуален център за отбягване на наказания, като някои западни чиновници показват угриженост по отношение на изказванията за търговия сред турски компании и глобени съветски субекти.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи при започване на февруари, че съветските управляващи са наясно със обстановката и удостовери, че се водят договаряния, като упрекна " невиждания, очевиден и нападателен напън на Съединени американски щати върху Турция и турските компании ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР