Турските компании са реализирали инфраструктурни и суперструктурни проекти в Африка

...
Турските компании са реализирали инфраструктурни и суперструктурни проекти в Африка
Коментари Харесай

Турски фирми изпълняват проекти за над 85 милиарда долара в Африка

Турските компании са осъществили инфраструктурни и суперструктурни планове в Африка на стойност десетки милиарди долари, с което затвърждават бързата си агресия на континента и основават стотици хиляди работни места.


По данни на Съвета за външноикономически връзки на Турция към края на 2023 година фирмите-изпълнители са осъществили 1864 плана в Африка на стойност 85,4 милиарда $.

Инвестициите на турските компании на територията на континента надвишават 10 милиарда $, а във компаниите им работят над 100 000 африканци.

Ангажираността на Турция с благосъстоянието на африканския континент набира скорост през годините. От встъпването си в служба преди съвсем две десетилетия, за първи път като министър-председател, Ердоган предизвиква връзките с континента, представяйки Турция като по-справедлив състезател от някогашните колониални сили на континента.

Дипломатическата работа докара до това, че размерът на търговията на Турция с Африка набъбна до близо 41 милиарда $ в края на 2022 година, от едвам 5,4 милиарда $ през 2003 година Прогнозите са, че през 2023 година тази цифра ще доближи 50 милиарда $.

Приоритетът на държавното управление да се ангажира с Африка спомогна за улеснение на растежа на бизнес и комерсиалните връзки. Той пристигна със мощен ангажимент, ориентиран към директна помощ, инфраструктура, транспортни планове и взаимноизгодни стопански партньорства.

Големите турски строителни компании в Уганда, Polat Yol и Yapı Merkezi са осъществили мегапроекти.

Polat Yol завоюва контракт за строителни работи за модернизиране на 92-километровия път Muyembe-Nakapiripirit, който свързва Уганда с Кения, Южен Судан и Етиопия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР