Турските избиратели в България се готвят за вота в почивните

...
Турските избиратели в България се готвят за вота в почивните
Коментари Харесай

И в Кърджали се готвят за вота в Турция в неделя

Турските гласоподаватели в България се готвят за вота в почивните дни. Повече от 8500 ще гласоподават на изключителните избори за президент и парламент на Турция, заяви бтв.
Предизборната акция на главния съперник на Реджеп Тайип Ердоган за президентските избори Мухарем Индже изненадващо стигна до Кърджали.

На ифтар преди 2 седмици той бе посрещнат от водача на Движение за права и свободи и кмета на града. „ Щом „ Арда” е първенец и аз като първенец на Турция ще ти дам моя шал. Каня българските изселници и жителите на Кърджали да ме посетят, откакто бъда избран”, съобщи Мухарем Индже. Основното му предизборно заричане е да настъпи успокоение. „ Ясно виждаме неофициалната поддръжка на ДПС”, разяснява журналистът Тайфур Хюсеин.

Ключът към ръководството на Турция обаче е в ръцете на прокюрдската Демократична партия на народите. Ако кюрдската партия влезе в Народното събрание, Ердоган ще изгуби безспорното си болшинство. „ Демократичния политически живот в Турция зависи от прокюрдската Демократическата партия на народите, дали тя ще успее да влезе в Народното събрание или не, която по хипотеза е другар на социалистическата партия”, сподели Тайфур Хюсеин.

Прокюрдската Демократична пaртия на народите е на ръба да прескочи бариерата за Народното събрание с съвсем 10 на 100 от гласовете. Толкова дават социолозите и на водача ѝ Демирташ в надпреварата за президентството, макар че води акцията си от пандиза в Одрин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР