Турски военен-транспортен самолет, изпратен за евакуация на турски граждани от

...
Турски военен-транспортен самолет, изпратен за евакуация на турски граждани от
Коментари Харесай

Турски военно-транспортен самолет е обстрелван в Судан

Турски военен-транспортен аероплан, изпратен за евакуация на турски жители от Судан е бил обстрелван, заяви турското национално министерство на защитата, представено от Анадолската организация.

Самолетът C-130, който е летял към военновъздушната база Уади Сеидна, с цел да извърши евакуационен полет, е бил обстрелван с леко стрелково оръжие, се споделя в изказване на министерството, като не се показва коя от враждуващите страни го е обстрелвала.

Самолетът се е приземил безвредно и няма данни за потърпевши, се добавя в изказването.

По-рано, говорейки за продължаващата евакуация, министерството сподели: " Първата група наши жители беше безвредно докарана в Турция със самолети, принадлежащи на турските въоръжени сили. "

Усилията за евакуация ще продължат, до момента в който всички турски жители не бъдат превозени от Судан, се прибавя в изказването.

Прекратяването на огъня, което влезе в действие във вторник полунощ е следващият опит за прекъсване на боевете, които за първи път избухнаха на 15 април.

Най-малко 460 души са били убити и повече от 4000 са ранени при конфликти сред армията и паравоенните сили за бърза поддръжка (RSF) от началото на спора, съгласно суданското Министерство на здравеопазването.

През последните месеци сред армията и паравоенните породиха рзногласия по отношение на промяната на военната сигурност.

Реформата планува цялостно присъединяване на RSF в армията - един от главните въпроси в договарянията за преход към гражданско, демократично ръководство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР